2020. szeptember 29. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.09.30. szerda éjfélig

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség az ország döntő részén nem valószínű.

(Szerdán északkeleten 24 óra alatt jelentős mennyiségű (10-20 mm, egy-egy helyen 20 mm-t meghaladó) csapadék hullhat. A Dunántúlon és a középső országrészben megerősödő északnyugati szelet az említett régiók hegyvidéki területein viharos közeli (60 km/h körüli) lökések is kísérhetik.)

2020.09.29. 21:00 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2020. szeptember 29. 21:06 (19:06  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.