2023. december 4. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.12.05. kedd éjfélig

Hétfőn alkalmazott kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható. Kedden az ország nyugati harmadában az eső mellett a késő délutáni, esti órákban havas eső, tartósabb ónos eső várható (átmeneti ónos eső ekkor az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében is előfordulhat), majd az éjszaka folyamán a vegyes halmazállapotú csapadékot nyugat felől fokozatosan havazás váltja fel.

Megjegyzés: Kedden a reggeli óráktól az Északi-középhegységben gyenge havazásból lepel - 1-2 cm tapadó hó hullhat.

2023.12.04. 09:29 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2023. december 4. 09:32 (08:32  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.