2021. december 7. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.12.08. szerda éjfélig

Szerda késő estig kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Ezt követően az éjféli órákig bezárólag az érkező mediterrán ciklonnak köszönhetően északnyugaton lepel - 2 cm (a Soproni- és a Kőszegi-hegységben akár ennél több) friss hó hullhat. A Bakony északi előterében ónos esőre is számítani lehet (legfeljebb 1 mm).

Megj.: Szerdán reggelre foltokban zúzmarás köd kialakulhat.

2021.12.07. 09:44 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. december 7. 09:46 (08:46  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.