2021. szeptember 26. vasárnap
MeteoStúdió

OMSZ: 2021. szeptember 25. 16:12

Szép, őszi vasárnap...

... nyarat idéző csúcsértékekkel. Vasárnap még nyugodt marad időjárásunk, a jövő hét első napjaiban viszont már felhősebbre, csapadékosabbra és egyre hűvösebbre fordul időjárásunk.

OMSZ: 2021. szeptember 24. 15:36

Irány a természet!

Az érintőleges hidegfront csapadékot ugyan hazánkban nem okozott, viszont az erős, néhol viharos széllökések így sem könnyítették meg a szabadban dolgozók, vagy épp a rendezvényszervezők munkáját. A szél mérséklődik, a felhőzet csökken, a hétvége már a napsütésről fog szólni.

OMSZ: 2021. szeptember 23. 19:13

Szélcsatorna

Bár a nagytérségű légköri helyzet őszies lesz, északnyugatról erős áramlással egyre melegebb levegő érkezik hozzánk. Eredmény: sokfelé szeles nap, emelkedő hőmérséklettel.

OMSZ: 2021. szeptember 23. 10:49

Az utolsó

A csillagászati nyár utolsó napja már nyomokban sem hasonlított nyárra, a folytatás viszont fényesebb lesz.

OMSZ: 2021. szeptember 21. 15:03

Sok helyen kevés

Szerdán a szürke, borongós arcát mutatja az időjárás. Sok helyen az eső is esni fog, de nagy mennyiségre nem kell számítani.

OMSZ: 2021. szeptember 20. 15:56

Most ennyi jutott

A délnyugati, déli országrészben egyes helyeken kiadós mennyiség gyűlt össze, a csapadékzóna azonban keddre elhagyja térségünket.

OMSZ: 2021. szeptember 19. 17:30

Hol a határ?

Jön a csapadék délnyugatról, de meddig jut el északkeleti irányba? Amit biztosan tudunk: Nagykanizsán számottevő eső lesz, ugyanez Miskolcon és Nyíregyházán kizárt. Keddtől a csapadékkérdés megint lekerül a napirendről.

OMSZ: 2021. szeptember 18. 18:10

Rövid, találó cím

Ez van, ha a másnapi időjárásról semmi különös nem mondható el, még az sem, hogy eseménytelen lesz. Hétfőre virradó éjjel azonban megszaporodnak a kérdőjelek, hogy aztán keddtől megint egy nem túl izgalmas időszak kezdődjön.

OMSZ: 2021. szeptember 17. 15:55

Pardon: megjött

Az ország nagyobb részén visszaesett a hőmérséklet, a következő napokban pedig további lehűlésre számíthatunk. A hét legvégén, a jövő hét elején a felhőzet és csapadék szempontjából még kissé bizonytalan időjárásunk, az átlagos alatti hőmérséklet ugyanakkor biztosnak tűnik.

OMSZ: 2021. szeptember 16. 15:39

Nincs pardon: jön!

Éjjel és pénteken napközben hullámzó hidegfront vonul át fölöttünk esővel, záporokkal, zivatarokkal. Ami biztos, hogy jön a csapadék és nagy területet érint, de az is biztos, hogy a területi eloszlása közel sem lesz egyenletes. A front várhatóan északon, északkeleten okoz több helyen jelentős csapadékot (helyenként 15-20 mm-t meghaladó is hullhat), de a lehetnek olyan területek is, ahol alig lesz számottevő eső (erre délen, délkeleten van nagyobb esély). A következő napokban több fokkal visszaesik a hőmérséklet és az éjszakák is egyre hűvösebbek lesznek. A szeptemberi nyártól egy időre tehát biztosan el kell köszönnünk.

Cikkek száma: