2022. augusztus 18. csütörtök
MeteoStúdió

OMSZ: 2022. augusztus 17. 15:44

Strandidő

Csütörtökön még országszerte igazi strandidő várható, de még pénteken az érkező front előterében is erősen felmelegszik a levegő, várhatóan ekkor tetőzik a hőség. A front ugyan pénteken megérkezik, ám a korábbi napokhoz képest úgy néz ki, hogy lassabban vonul át felettünk, így az ünnepi hétvégére jelentősen megnövekedett a csapadék esélye - erről részletesebben Facebook oldalunkon olvashattok: https://www.facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat/.

OMSZ: 2022. augusztus 16. 17:13

Forrósodik

Az elkövetkező napokban tovább fokozódik a hőség, csütörtökön, pénteken már a 38-40 fokot is megközelíti majd a hőmérséklet az ország egyes pontjain.

OMSZ: 2022. augusztus 15. 15:50

Hőség, majd hidegfront

A következő napokban helyi hatások alakítják időjárásunkat. Kedden még elszórtan várható zápor, zivatar, majd szárazabb idő köszönt be. Erősödik a nappali felmelegedés, olyannyira, hogy szerdán (36,8 fok) és pénteken (39,2 fok) akár a napi melegrekord is megdőlhet. Pénteken nyugat felől hidegfront érkezik, amely előbb a Dunántúlon, szombaton már az Alföldön is véget vet a hőségnek. 

OMSZ: 2022. augusztus 14. 15:36

Kutya meleg lesz

Az előttünk álló héten folyamatosan emelkedik majd a hőmérséklet, a hőség majd csütörtökön tetőzik. Pénteken egy hidegfront érkezik északnyugat felől, amely véget vet majd a hőségnek.

OMSZ: 2022. augusztus 13. 17:14

Kószák

Keddig még záporok, zivatarok helyenként tarkíthatják az időt, de hétfőtől már melegedés kezdődik, amely egészen csütörtökig, az Alföldön péntekig eltarthat. A hőhullámnak a pénteken érkező hidegfront vethet véget.

OMSZ: 2022. augusztus 12. 17:08

Örvénylő remények

Az időjárásunkat alakító hidegörvény még mindig a Kárpát-medence közelében található. Hatására mérsékelten meleg idő várható helyenként záporokkal, zivatarokkal.

OMSZ: 2022. augusztus 11. 15:39

Majdnem semmi

A hazánkat elérő hidegörvény péntek estig nem sok helyen okoz záport, zivatart a számítások szerint, a hétvégén azonban már kissé növekszik a csapadék előfordulási esélye. A jövő hét elejétől ismét naposabb, melegebb idő várható.

OMSZ: 2022. augusztus 10. 16:38

Jöttömre kelet felől

Egy hidegörvény érkezik kelet felől, erőteljes-gomolyfelhő képződésre és elszórtan záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk csütörtökön.

OMSZ: 2022. augusztus 10. 08:56

"Se veled, se nélküled"

A szerdai átmeneti nyugodtabb idő után ismét mozgalmassá válik időjárásunk: csütörtökön kelet felől hidegörvény helyeződhet fölénk. Az általa szállított nedvesebb, labilis légtömeg kedvez a záporok, zivatarok kialakulásának, de esni várhatóan messze nem mindenütt fog, területi átlagban jelentős mennyiségre pedig a legfrissebb számítások alapján is kicsi az esély.

OMSZ: 2022. augusztus 8. 17:06

Lesz is, meg nem is...

...csapadék a következő napokban, ugyanis helyi záporok, zivatarok szinte bárhol előfordulhatnak, de nagy területet érintő áztató esőnek kicsi az esélye. Hőség viszont nem lesz, mérsékelten meleg időre számíthatunk.

Cikkek száma: