2023. december 5. kedd
MeteoStúdió

OMSZ: 2023. december 4. 15:44

Ismét keveredik...

...a délnyugatról érkező egynébb nedvesebb légtömeg a hideg levegővel a Kárpát-medencében és környékén. Ennek következtében csapadékosra fordul időjárásunk, és főként szerdán van esély tartósabb havazásra is az ország egyes részein.

OMSZ: 2023. december 3. 16:00

Didergős

Az előttünk álló éjszakán igazán erős, kemény fagyokra van kilátás, és hétfőn is átlag alatt alakul a hőmérséklet. Ugyanakkor még nyugodt lesz időjárásunk, majd ismét változékonyra fordul a hét közepe tájékán érkező alacsony légnyomású képződmény hatására.

OMSZ: 2023. december 2. 15:43

Nyugodtabb

A hidegfront átvonul felettünk, mely mögött vasárnapra nyugodtabbra, hidegebbre fordul az idő. A délkeleti tájakon is elillan a tavaszias idő. Ezúttal az északkeleti tájakon fordulhatnak elő hózáporok.

OMSZ: 2023. december 1. 15:37

Rendkívül változatos

Izgalmakból nem lesz hiány: havazás, szél, ónos eső, köd, zivatarok... szinte az összes évszakunk megmutat(hat)ja magát.

OMSZ: 2023. november 30. 15:52

Évszakvál(toga)tás

Egyszerre több évszak is jelen lesz az országban, ugyanis egy tőlünk nyugatra mélyülő ciklon hatására fölöttünk keveredik intenzíven a légörvény előoldalán érkező igen enyhe légtömeg a hideg, sarkvidéki levegővel. Emiatt egy-két napig még folytatódik a sokfelé csapadékos időjárás, és nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az északi, valamint a déli tájak között. Csendesebbre csupán a szombaton átvonuló hidegfront után fordul az idő.

OMSZ: 2023. november 29. 16:10

Halmazállapotok

Szombat estig hullámzó és mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, így sokfelé várható kiadós csapadék. Holnap az Északi-középhegységben nem esőre, hanem előbb tartós havazásra, majd estétől tartós ónos esőre lehet számítani.

OMSZ: 2023. november 28. 16:20

Mozgalmas

A szél éjszaka előbb feltámad, majd szerdán napközben már mérséklődik is, így vár ránk egy nyugodtabb, naposabb nap. Csütörtöktől szombat reggelig viszont gyakorlatilag országszerte kiadós csapadékra van kilátás.

OMSZ: 2023. november 27. 15:58

Jelentős...

Ciklon hoz jelentős csapadékot, döntően esőt, de az északkeleti harmadban havazással kezdődhet a csapadékhullás, majd ott is egyre több helyen havas esőbe, esőbe válthat a csapadékforma. Az északkeleti határhoz közelebb eső részeken, valamint a hegyekben akár vastagabb, tapadó hóréteg is kialakulhat.

OMSZ: 2023. november 26. 16:30

Mélységek és magasságok

Továbbra is mozgalmas marad a légkör, sőt, ha lehet ilyet mondani, tovább fokozódik a légköri dinamika. Gyakran fordul elő csapadék, emellett rendkívüli hullámzásba kezd a hőmérséklet.

OMSZ: 2023. november 25. 16:01

Itt a hideg

Megérkezett a hideg légtömeg, erős, néhol viharos északnyugati széllel. Hózápor, kisebb havazás csak helyenként fordul elő. De a lehűlés csak átmeneti lesz, a jövő hét elején újra meleg levegő érkezik fölénk.

Cikkek száma: