2021. január 15. péntek
MeteoStúdió

OMSZ: 2021. január 15. 14:34

Gyenge legyintés

A következő napokban északkelet felől elér bennünket a szibériai eredetű fagyos levegő, hatására az éjszakai órákban országszerte fagy várható, sőt a derült, szélvédett, hóval borított, keleti területeken akár -17 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Nem tart azonban sokáig a fagyos idő, hisz a jövő héten jön az enyhülés, a tavasz.... (részleteket a videóban láthattok).  

OMSZ: 2021. január 14. 14:14

Transzszibériai expressz

Folytatódik a hideg levegő beáramlása, hétvégén fogcsikorgató hidegre készülhetünk, de a jövő hét derekán már enyhülés következik.

OMSZ: 2021. január 13. 15:33

Fagyos szelek

Éjszaka újabb nedves léghullám okoz többfelé havazást, hózáport, majd a hét végén csökken a csapadékhajlam, de hózáporok még továbbra is kialakulhatnak. Erős északi szél kíséretében egyre hidegebb levegő érkezik fölénk, emiatt napról-napra csökken a nappali felmelegedés mértéke és erősödik az éjszakai lehűlés.

OMSZ: 2021. január 12. 15:28

(Még) mindig van lejjebb...

...legalábbis ami a hazai hőmérsékleti viszonyokat illeti a következő napokban: ugyanis több hullámban árasztja el a Kárpát-medencét a hideg levegő, így hamisítatlan téli időre számíthatunk annak (majdnem) minden kellékével.

OMSZ: 2021. január 11. 15:29

Újabb front közeledik

De előtte kedden még többfelé kisüt nap. A hét közepétől egyre hidegebb levegő érkezik, a hét vége felé zordabb arcát mutatja felénk a tél. Részletek a videóban.

OMSZ: 2021. január 10. 15:24

Na brávó!

A végén még igazi telünk lesz? Épp itt az ideje, mert mikor, ha nem most kellene összekapni magát az időjárásnak. Ha már a kontinens több részén is havazik (nem is akármennyi esett például Spanyolországban), akkor nekünk is kellene, hogy jusson ebből valami. No, a következő napokban hol itt, hol ott havazik majd, a hét végére pedig megérkezik a rovargyilkos hideg is.

OMSZ: 2021. január 9. 14:02

Pályaválasztási nehézségek

Egy mediterrán ciklon várható életpályáját az előrejelző modellek sokszor 1-2 nappal az esemény bekövetkezése előtt is nehezen tudják megfogni, így ezek prezentálása nehéz feladat az előrejelzők számára. A forgatókönyvek közül a legvalószínűbb jelenleg az, hogy a ciklonhoz kapcsolódó havazás vasárnap a délnyugati, déli területeinket fogja érinteni.

OMSZ: 2021. január 8. 15:49

A hőmérséklet stimmel

A hőmérséklet már a januárnak megfelelő tartományban kezd mozogni, a teljes képhez viszont még hiányzik a kiterjedt havazás. A kisfilmből kiderül, van-e erre esély középtávon.

OMSZ: 2021. január 7. 15:40

Hó volt, hó nem volt

Már az előző napokban is egyre fogyott a hó a vasárnapra szóló előrejelzésből, és ez a folyamat ma sem állt meg. A mediterrán térségben nyugatról kelet felé mozgó ciklonok csak súrolják a Kárpát-medencét a hét második felében.

OMSZ: 2021. január 6. 19:25

Már-már télies

Ha nem is a januárira, de a decemberire azért kezd hasonlítani időjárásunk. Egy nyugodtabb csütörtök után pénteken délnyugaton havazhat, vasárnap pedig máshol is, ha minden a megrendeltek alapján teljesül...

Cikkek száma: