2021. április 22. csütörtök
MeteoStúdió

OMSZ: 2021. április 21. 16:01

Hidegfront ...

Csütörtökön a hazánk felett átvonuló hidegfront alakítja időjárásunkat, a napsütést egyre gyakrabban zavarja majd felhősödés és az átvonuló frontot hevesebb záporok, zivatarok, szélerősödés kíséri. A hét utolsó napjaiban átmenetileg pár fokkal hidegebb, de szárazabb levegő érkezik fölénk. Így az ország nagy részén több órás napsütésre számíthatunk, amit az átvonuló gomolyfelhők zavarhatnak ugyan, de komolyabb csapadék sehol sem valószínű. Péntekre ugyan visszaesik a hőmérséklet, de szombattól ismét melegszik az idő, ennek ellenére a hajnali órákban ismét lesznek fagyos vidékek. A jövő hét elején újabb frontrendszer vonul át felettünk, kiadósabb csapadékkal, ám a hőmérséklet ekkor már nem esik vissza jelentősebb mértékben, és az éjszakák is fagymentesek lesznek.

OMSZ: 2021. április 20. 14:51

Aktív légkör

Továbbra is labilis a légkör fölöttünk. A gomolyfelhőkből ismét záporok, zivatarok alakulnak ki. Nagyon közel leszünk a 20 fokhoz.

OMSZ: 2021. április 19. 15:35

ZivatarszezON

Kedden már kisüthet a nap, aminél jobb gyújtós nem is kell majd a záporok, zivatarok kipattanásához. A középtávról nem is beszélve, az se lesz unalmas...
 

OMSZ: 2021. április 18. 14:47

Jönnek a zivatarok ...

A hazánktól délre elhelyezkedő légörvény felhő-, és csapadékrendszere határozza meg a következő napokban is időjárásunkat, ám a jövő hét közepén már labilis levegő érkezik fölénk. Emiatt a mai "csendes eső" jellegű csapadékot akkor már záporok, zivatarok váltják fel és emellett természetesen napsütésre is számíthatunk.

OMSZ: 2021. április 17. 15:51

Esős napok ...

Dél felől ismét nedvesebb levegő érkezik fölénk, felhősödésre, éjszaka már esőre is számíthatunk. Éjszaka még csak délen, vasárnap délután viszont már északon is eshet. A fagymentes éjszakát hűvös nappal követi. A következő napokban is változékony időre számíthatunk. Eleinte több lesz a felhő, több helyen eshet, majd a hét közepén már több lesz a napsütés, de záporok, zivatarok még akkor is okozhatnak meglepetést. Napról-napra melegebb időnk lesz. Csütörtökön egy szakadozott felhőzetű hidegfront közelíti meg térségünket, ami pénteken záporok, zivatarok, szélerősödés kíséretében át is vonul felettünk. A hét végén kevesebb lesz a csapadék, több a napsütés, ám ennek ellenére visszaesik a nappali felmelegedés mértéke.

OMSZ: 2021. április 16. 16:00

Felfelé ívelő trend

Nem kell több fagyos reggel!
Enyhébb nappalokat!
Hulljon még csapadék!
Ne fújjon annyira a szél!

Ezeket a követeléseket mind teljesíteni tudjuk, legkésőbb vasárnaptól.

OMSZ: 2021. április 15. 15:19

Két nap pihenő

Szusszanásnyi időre megpihen időjárásunk a következő két napban, majd vasárnap egy újabb légörvény veszi felénk az irányt.

OMSZ: 2021. április 14. 15:13

Lassú visszavonuló

Így április derekán visszakacsintott a tél, és a hűvösebb levegő biszony csak lassan fog továbbállni, az enyhülés lassú ütemű lesz.

OMSZ: 2021. április 13. 14:51

Télies idő

Egy hullámzó hidegfront alakítja hazánk időjárását, a következő óráktól ismét igen nedves, egyre hidegebb levegő érkezik fölénk, így szerda estig télies idő várható hazánkban, kiadós csapadékkal, többfelé havas esőre, hóra is számíthatunk. A folytatásban, a hét közepén, valamivel szárazabb, de továbbra is hideg levegő érkezik fölénk, emiatt csak lassú javulás várható időjárásunkban.

OMSZ: 2021. április 12. 15:55

Újra bedörömböl

Erős hidegfront érkezik, amely hullámot vet a Kárpát-medence felett. Így a múlt heti idéző jelentős lehűlés és viharos szél mellett kiadós csapadékra is számíthatunk, amelynek halmazállapota nem csak eső lesz.

Cikkek száma:
MeteoStúdió