2020. május 31. vasárnap
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.06.01. hétfő éjfélig

Vasárnap este az Észak-Dunántúlon a legerősebb széllökések még elérhetik a 60 km/h-t. Északkeleten, illetve éjszaka a Tiszántúlon kissé labilizálódik a légkör, de az eső, zápor mellett csak minimális eséllyel alakulhat ki zivatar. Hétfőn délután a Duna-Tisza közén, Duna vonala mentén mutatkozik a záporok mellett némi esély zivatarra is.

2020.05.31. 17:35 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2020. május 31. 17:42 (15:42  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.