2018. november 20. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.11.20. kedd éjfélig

Ma estig délnyugat, dél felől északkelet felé helyeződve intenzív csapadékzóna vonul át az országon, amelynek halmazállapota döntően eső formájában valószínű.

Az Alpokalján (Vas és Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén) azonban 5-10 cm vizes hó hullhat előreláthatólag a déli órákig, az Alpokalja 350 méter feletti részein akár 10 cm feletti hó is hullhat, ezen megyék keleti részén 5 cm alatti hó valószínű. Zala megyében a várhatóan a reggeli, délelőtti órákig időnként intenzív havazás (3-8 cm) majd vegyes halmazállapotú csapadék, egyre inkább eső valószínű.

2018.11.20. 05:50 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. november 20. 07:36 (06:36  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.