2023. december 4. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.12.05. kedd éjfélig

Hétfőn a késő délutáni, esti órákban az északnyugati határszélen a déli szelet helyenként 70 km/h-t meghaladó lökések kísérhetik.

Kedden az ország nyugati harmadában az eső mellett a késő délutáni, esti órákban havas eső, az Észak-Dunántúlon tartósabb ónos eső várható (átmeneti ónos eső ekkor a főváros térségében is előfordulhat), majd az éjszaka folyamán a vegyes halmazállapotú csapadékot nyugat felől fokozatosan havazás váltja fel.

Megjegyzés: Kedden a reggeli óráktól az Északi-középhegységben gyenge havazásból lepel - 1-2 cm tapadó hó hullhat.

2023.12.04. 17:24 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2023. december 4. 17:26 (16:26  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.