2021. szeptember 17. péntek
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.09.17. péntek éjfélig

ZIVATAR

Nyugat felől hidegfront vonul át. Hajnalban a főváros környezetében, Északi-középhegység, Észak-Alföld vidékén alakulhatnak ki gyenge zivatarok. Napközben a front kelet felé helyeződésével északnyugat felől fokozatosan stabilizálódni kezd a légkör, ezzel együtt egyre inkább a déli és keleti tájakra helyeződik át a zivatartevékenység. Heves kísérőjelenségek nem valószínűek, de egy-egy helyen intenzív csapadék, apró szemű jégeső és esetleg viharos széllökés előfordulhat.

A zivatartevékenység estére a legtöbb helyen megszűnik, de az éjszaka során kiemelten az északkeleti harmadban még döröghet az ég.

NAGY MENNYISÉGŰ CSAPADÉK

Északkeleten akár 20 mm feletti csapadék is lehullhat 24 óra alatt.

2021.09.17. 05:41 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. szeptember 17. 05:46 (03:46  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.