2021. október 17. vasárnap
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.10.18. hétfő éjfélig

Az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Ugyanakkor hajnalra, kora reggelre foltokban sűrű köd képződhet, melyre nagyobb esély délnyugaton, főként a Dráva mentén, illetve a Duna déli szakaszának térségében mutatkozik. Délelőtt mindenütt javulnak a látási viszonyok.

2021.10.17. 21:35 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. október 17. 21:42 (19:42  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.