2024. július 5. péntek
Hírek

HungaroMet: 2015. augusztus 18. 13:57

Milyen idő várható a nemzeti ünnepünkön?

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy az Államalapítás ünnepén milyen mértékben befolyásolja több millió ember szabadtéri programját az időjárás. A legfrissebb, 20-ára vonatkozó előrejelzések alapján továbbra is az mondható, hogy időjárási szempontból nem lesz felhőtlen az ünnep.

Az időjárási helyzet ugyanis továbbra is kedvez a felhőképződésnek, illetve csapadék is előfordulhat. Csütörtökön az Észak-Dunántúlon, a főváros és az Északi-középhegység térségében várható többórás, de nem zavartalan napsütés. A Dél-Dunántúlon és az Alföldön a nap első felében erősen felhős lesz az ég, aztán a déli óráktól nyugat felől csökken a felhőzet - legkésőbb, az esti órákban a keleti határvidéken is. Elsősorban az ország déli és keleti felén fordulhat elő eső, zápor, amely az esti órákra fokozatosan megszűnik. Ez az esti szabadtéri programok szempontjából jó hír. 

Az 1. ábrán az 1 mm-nél nagyobb mennyiségű csapadék valószínűségét láthatjuk. A 2. ábra a már jelentős mennyiségűnek mondható, 5 mm-nél nagyobb csapadék valószínűségét mutatja, ez alapján azt mondhatjuk, hogy jelentősebb eső legfeljebb a déli megyékben lehet.

Részletes, folyamatosan frissülő prognózisunkat az Előrejelzés oldalunkon olvashatnak. Információs telefonunk (06 90 603421) a nap 24 órájában hívható.


1. ábra: 1 mm-nél nagyobb mennyiségű csapadék valószínűsége augusztus 20-án.


2. ábra: 5 mm-nél nagyobb mennyiségű csapadék valószínűsége augusztus 20-án.