2024. július 6. szombat
Hírek

HungaroMet: 2014. április 24. 23:23

A Föld Napja - IV. Tudományfesztivál (1. nap)

Jó hangulatban telt a Föld Napja - IV. Tudományfesztivál 1. napja. Sok iskolás csoport, gyerek és felnőtt érdeklődő kereste fel az Országos Meteorológiai Szolgálat sátrát, próbálta ki a meteorológiai műszereket, ismerkedett az időjárás előrejelzés tudományával, illetve bárki rögzíthette a helyszínen végzett észlelését is. Természetesen gondoltunk a gyerekekre is, Őket különböző meteorológiai témájú, interaktív játékokkal, értékes nyereményekkel örvendeztettük meg.

Holnap 9 órától ismét szeretettel várunk mindenkit!

Hogyan készül az időjárás-jelentés? Hogyan válhatsz Te is időjárás észlelővé? Mire használható a MET-ÉSZ rendszer? Hogyan mérhető a légkör? Mire való a Meteora mobil alkalmazás?

Többek között - az OMSZ sátrában - ezekre a kérdésekre is választ kapott az a sok érdeklődő, aki ellátogatott a Föld Napja – IV. Tudományfesztivál rendezvényre, amelynek 2014. április 24-én és 25-én a Magyar Nemzeti Múzeum kertje ad otthont.

A tavalyi évben Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében nagy sikerrel elindított Múzeumkert Fesztivál programsorozat folytatásaként a Kossuth Klub a Magyar Nemzeti Múzeum, a Múzeumkert Event, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Józsefvárosi Önkormányzat együttműködésével 2014-ben is megszervezte a tudománynépszerűsítő rendezvényt.

Az esemény fővédnöke dr. Illés Zoltán, környezetügyért felelős államtitkár, fővárosi védnöke Tarlós István főpolgármester.