2021. március 5. péntek
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.03.06. szombat éjfélig

Kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Megj.: Ma napközben egy hidegfront csapadékzónájából az Északi középhegység térségében az eső mellett havas eső és hó is hullhat, de megmaradó hórétegre csak az Északi-középhegység magasabban fekvő területein (400-500 m felett) lehet számítani. Az északi, északnyugati szél nagy területen megerősödik, az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében és a Bodrogközben viharos közeli (55-65 km/h) széllökések is előfordulhatnak.

2021.03.05. 09:28 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. március 5. 09:32 (08:32  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.