2020. július 12. vasárnap
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.07.12. vasárnap éjfélig

SZÉL

Szabolcsban és a Zemplénben délelőttig még időnként előfordulhatnak viharos (60-80 km/h) széllökések.

ZIVATAR

Reggelig a keleti határ közelében még számítani lehet zivatarokra, majd az összefüggő csapadékzóna távozik térségünkből. Napközben zivatarra már nem kell készülni, addig szélerősödés, jégeső és intenzív csapadék kísérheti őket.

2020.07.12. 04:57 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2020. július 12. 05:02 (03:02  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.