2023. március 30. csütörtök
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.03.31. péntek éjfélig

Ma délutánig kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Estétől az északnyugat felől érkező csapadékzónából elsősorban a Dunántúl nyugati részén, majd az éjszaka második felében egyre inkább kelet, északkelet felé haladva is kialakulhat helyenként zivatar. Átmeneti csapadékszünetet követően péntek délutántól ismét számíthatunk helyenként zivatarok kialakulására, a kedvezőbb feltételek leginkább az északkeleti harmadban valószínűek.

2023.03.30. 09:48 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2023. március 30. 09:52 (07:52  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.