2023. október 4. szerda
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.10.04. szerda éjfélig

Egy hidegfront érkezett az éjszaka folyamán, melynek hatására az északnyugati irányú szelet a déli órákig a Dunántúlon nagy területen erős, elsősorban a Dunántúli-középhegység és a Balaton környezetében viharos (~60-70 km/h, reggel még a hegycsúcsokon >70 km/h) lökések is kísérhetik. A déli órákra veszít erejéből a légmozgás.

2023.10.04. 06:38 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2023. október 4. 06:42 (04:42  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.