2021. május 11. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.05.12. szerda éjfélig

Szerda reggelig az alkalmazott kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Szerdán a déli óráktól főként az ország délnyugati felén várható a záporok mellett zivatarok kialakulása, melyek között heves zivatarok is lehetnek. Késő délutántól, estétől pedig egyre inkább az ország északkeleti, keleti felén fordulhatnak elő zivatarok. A intenzív zivatarokat felhőszakadás (> 20-30 mm), viharos széllökés (60-80 km/h), valamint nagyobb méretű jég (> 1-2cm) kísérheti.

2021.05.11. 10:19 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. május 11. 10:22 (08:22  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.