2024. március 2. szombat
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.03.03. vasárnap éjfélig

Szombaton a késő délutáni, esti órákban a délnyugati határvidék közelében néhol kialakulhat zivatar.

Megjegyzés: Vasárnapra virradó éjszaka a Dunakanyar tágabb térségében, az Északi-középhegység térségében és a keleti határvidéken helyenként előfordulhat (sűrű) köd. Napközben fokozatosan mindenütt javulnak a látási viszonyok.

2024.03.02. 09:56 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. március 2. 10:02 (09:02  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.