2024. február 28. szerda
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.02.29. csütörtök éjfélig

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

(Megjegyzés: hajnalban főként a Dunántúl keleti részein és az Északi-középhegység térségében helyenként sűrű köd képződhet, majd a reggeli órákban gyorsan javulnak a látási viszonyok.)

2024.02.28. 21:14 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. február 28. 21:16 (20:16  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.