2022. november 28. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2022.11.29. kedd éjfélig

A leginkább az Alföld délkeleti és középső részén helyenként még foltokban előforduló sűrű köd napközben tovább ritkul, és mindenhol javulnak a látási viszonyok. Az esti óráktól az Alföld délkeleti részén ismét sűrű köd kialakulása várható, ami az éjszaka folyamán lassan észak és nyugat felé terjeszkedhet. A tartósabban ködös, fagypont alatti helyeken ónos szitálás előfordulhat.

2022.11.28. 09:50 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2022. november 28. 09:52 (08:52  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.