2021. július 31. szombat
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.07.31. szombat éjfélig

ZIVATAR

Eleinte a Dunántúlon és a középső megyékben várható zivatar, majd fokozatosan átterjednek a keleti területekre is. Intenzív, felhőszakadással (20-40, néhol esetleg > 40 mm), szélrohamokkal (60-80, néhol esetleg > 80 km/h), esetleg jégesővel (jégméret jellemzően < 1-2 cm) járó zivatarok is lehetnek.

HŐSÉG

Szombaton az ország északnyugati, északi harmadán megszűnik vagy jelentősen mérséklődik a hőség, másutt jellemzően 25-28 fok között alakul a középhőmérséklet, sőt a Dél-Alföldön 29 fok körül is lehet.

2021.07.31. 05:12 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. július 31. 05:16 (03:16  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.