2024. április 18. csütörtök
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.04.19. péntek éjfélig

Este még alacsony valószínűség mellett a Szécsény-Szeged vonal tágabb térségében, illetve északnyugaton egy-egy zivatar nem kizárt. Pénteken elsősorban az északnyugati területeken nyílhat némi esély zivatarok kialakulására. A konvektív gócok környezetében jégdara és apró szemű jég is előfordulhat.

2024.04.18. 18:28 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. április 18. 18:32 (16:32  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.