2019. december 14. szombat
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.12.15. vasárnap éjfélig

Szombat délután Sopron környékén még viharos lökések kísérhetik a nyugati, délnyugati szelet, majd csillapodik a légmozgás.

Vasárnapra virradó éjszaka foltokban sűrű köd képződik. Kiemelten a déli, délnyugati tájakon, Alföld déli, délkeleti részén kiterjedtebb köd is kialakulhat a reggeli órákra, de vasárnap délelőtt fokozatosan javulhatnak a látási viszonyok.

2019.12.14. 14:20 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2019. december 14. 14:32 (13:32  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.