2021. május 14. péntek
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.05.14. péntek éjfélig

Az éjféli, hajnali órákig a Tiszántúlon az eső, zápor mellett csekély valószínűséggel még kialakulhat egy-egy zivatar.

Péntek déltől az esti órákig főként a déli, délnyugati határ közelében várható helyenként zivatar, melyekhez átmeneti intenzív csapadék, esetleg 60 km/h körüli szél társul.

2021.05.13. 22:00 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. május 13. 22:26 (20:26  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.