2024. július 5. péntek
Hírek

HungaroMet: 2015. november 27. 12:00

KRITéR projekt zárórendezvénye

A KRITéR – „A klímaváltozás okozta sérülékenység vizsgálata, különös tekintettel a turizmusra és a kritikus infrastruktúrákra” című projekt zárásához közeledik. Az együttműködés záró eseménye 2015. december 8-án 9 órai kezdettel kerül megrendezésre az Országos Meteorológiai Szolgálat székházában, ahol áttekintjük a projekt során elvégzett kutatásokat, és bemutatásra kerülnek a legfontosabb eredmények.

Meghívó [pdf: 87 KB]

A KRITéR projektet az Európai Gazdasági Térség finanszírozásával az Országos Meteorológiai Szolgálat, az Országos Közegészségügyi Központ, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága, a Szegedi Tudományegyetem Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszéke és a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságföldrajzi és Jövőkutatási Tanszéke közösen valósította meg. A kutatások során a szélsőséges időjárási helyzetek közúti balesetekre gyakorolt hatását, a hőhullámok okozta többlethalálozást, valamint a klimatikus viszonyok turizmusra gyakorolt hatását vizsgálták.

A rendezvény részletes programját és a további információkat a meghívó tartalmazza. Az esemény célja a döntéshozók, az éghajlati információkat felhasználók és minden érdeklődő tájékoztatása a projekt során elért eredményekről.

A zárórendezvényre és az azt követő állófogadásra minden érdeklődőt várunk. Kérem, részvételi szándékát szíveskedjen jelezni a sabitz.j@met.hu e-mail címen december 3-án 14:00 óráig!


A projekt hivatalos honlapja: kriter.met.hu