2024. július 5. péntek
Hírek

HungaroMet: 2015. november 17. 10:25

Az RCMTéR projekt első hírlevele

Megjelent az RCMTéR – „A sugárzási kényszer változásán alapuló új éghajlati szcenáriók a Kárpát-medence térségére” című projekt első hírlevele, amelyben összegezzük a projekt célkitűzéseit, beszámolunk a már megvalósult eredményeinkről, valamint áttekintjük azokat a hazai és nemzetközi konferenciákat, amelyeken az idei év során a projekt képviseletében részt vettünk.

Hírlevél [pdf: 1082 KB]

Az Európai Gazdasági Térség támogatásával és az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) koordinálásával megvalósuló projekt 2014 decemberében indult, s a hazánkban várható éghajlatváltozás hatásainak kutatásához szolgáltat klímamodell eredményeken alapuló meteorológiai információkat a Nemzeti Alkalmazkodási Térinformatikai Rendszer (NATéR) számára. A projekt célkitűzéseit az OMSZ és az ELTE Meteorológiai Tanszéke közösen valósítja meg 2015 decemberéig.

Az első hírlevélben áttekintjük a projektben vállalt feladatainkat és legfontosabb célkitűzéseinket, valamint bemutatjuk az ALADIN-Climate és RegCM regionális klímamodellekkel végzett érzékenységvizsgálatok eredményeit. Beszámolunk a projekthez kapcsolódóan szervezett eseményeinkről és áttekintjük azokat a hazai és nemzetközi rendezvényeket, amelyeken a projekt célkitűzéseit és eredményeit ismertettük.

A projekt hivatalos honlapja: rcmter.met.hu