2024. július 6. szombat
Hírek

HungaroMet: 2013. május 28. 17:00

A lakosság tájékoztatására figyelemfelhívó kisfilm készült

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Meteorológiai Szolgálat kiemelt feladata a lakosság tájékoztatása, a veszélyekre történő figyelmeztetés. Ennek érdekében figyelemfelhívó kisfilm készült, amelyet sajtótájékoztatón mutatnak be.

A 2013. május 29., szerdán 14 órakor kezdődő sajtótájékoztatón dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő (BM OKF), dr. Páldy Anna főigazgató-helyettes (ÁNTSZ), Holló Attila biztonsági igazgató (NMHH) és Fodor Zoltán osztályvezető (OMSZ) ad betekintést a veszélyjelzés, valamint a lakosságtájékoztatás feladataiba.


A katasztrófák megelőzése, az állampolgárok lehető legszélesebb körű tájékoztatása érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egy a nyári veszélyekről szóló társadalmi célú reklámfilmet készíttetett, amelyben az OMSZ munkatársai is részt vettek. Ezt a társadalmi célú reklámot májusban összesen harminchárom alkalommal tekinthetik meg a nézők a közszolgálati M1, M2 és Duna televízió csatornákon. A film célja, hogy az állampolgárok minél több információt kapjanak a nyári időjárási veszélyekről, az alkalmazott riasztási rendszerről, illetve az érintettek feladatairól. Ez alapján kérjük kövessék nyomon a riasztásokat és figyelmeztető előrejelzéseket, riasztási fokozattól függően gyakran, rendszeresen vagy éppen folyamatosan.