2024. július 5. péntek
Hírek

HungaroMet: 2016. május 12. 11:15

"Biztonságban vizeinken" szakmai tájékoztató nap

A Közlekedési Kultúra Napja alkalmából 2016. május 11-én a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület szervezésében, az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársainak részvételével tájékoztató napot tartottak a biztonságos vízben tartózkodás szabályainak megismertetésével kapcsolatban.

A közlekedési kultúra iránt elhivatott szervezetek az országos program egyik helyszínéül Siófokon, a Szent Miklós nagyhajót választották, amely az esemény időszakában a Balaton vízén közlekedett.

A rendezvényre meghívást kaptak siófoki és balatonföldvári általános iskolás gyermekek. A fiataloknak dr. Piros Attila rendőr dandártábornok, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, Horváth László rendőr ezredes, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője, továbbá Dobai Sándor a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület elnöke tartott tájékoztatót. A vezetők elmondták a fürdőzés- és a viharjelzés szabályait, valamint beszéltek a meteorológiai jelzés és a mentőeszközök viselésének fontosságáról.


Forrás: www.police.hu/hirek-es-informaciok/baleset-megelozes/aktualis/biztonsagban-vizeinken


Kapcsolódó oldalak
:



Fotó: www.police.hu