2024. július 23. kedd
MeteoStúdió

HungaroMet: 2024. július 23. 15:53

Érkezik

Szerdán hidegfront érkezik, amely mögött több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Több helyen kell záporra, zivatarra számítani, melyeket felhőszakadás kísérhet. A hét második felében lassan megnyugszik felettünk a légkör, de ismét melegebb léghullámok érkeznek, fokozódik a nappali felmelegedés.

HungaroMet: 2024. július 22. 14:11

"A part alatt"

Kedden legfeljebb záporok, zivatarok frissíthetik fel a levegőt átmenetileg, majd szerdán megérkezik a várva várt hidegfront, ami legkésőbb csütörtökre a Dél-Alföldön is véget vet a kánikulának.

HungaroMet: 2024. július 21. 14:27

Lassan vége

Az átmeneti melegedés után a hét közepén egy hidegfront hoz felfrissülést országszerte.

HungaroMet: 2024. július 20. 15:12

Országos lehűlés a láthatáron!

A kelet felé elvonuló peremhullám és sekély ciklon mögött vasárnap már ismét sok lesz a napsütés és visszatér a kánikula a Dunántúlra és a középső tájakra is. Elszórtan - főként az északkeleti harmadban - azonban még  lehetnek záporok, zivatarok. Keddig marad a kánikula, jellemzően lokális konvektív csapadékkal, majd szerdán hidegfront hoz több fokos lehűlést, amely átmenetileg véget vet a hőségnek.

HungaroMet: 2024. július 19. 15:32

A hőség peremén

A hétvége időjárásába - főként a nyugati tájakon - egy peremhullám rondít bele. Ennek hatására nyugat felől növekszik a felhőzet és a csapadékhajlam is. A Nyugat-Dunántúlon akár tartósan borult, csapadékos maradhat az idő, így az ott élők, ha rövid időre is, de fellélegezhetnek a hőség alól.

HungaroMet: 2024. július 18. 14:40

Ez még így is nehéz

Északias az áramlás, de ezzel hűvösebb levegő nem nagyon érkezik. Kisebb lehűlés szombaton, a nyugati tájakon lehet, az ország döntő részén azonban maradnak a 30 fok feletti maximumok.

HungaroMet: 2024. július 17. 15:13

A nehezén már túl vagyunk

A legmelegebb napokon túl vagyunk, de jelentős lehűlés nem körvonalazódik, legalábbis jövő hét szerdáig biztosan nem. A következő napokban inkább az északkeleti, utána az északnyugati részeken lesz alacsonyabb a hőmérséklet.

HungaroMet: 2024. július 16. 15:28

Hangyányit

A súroló hidegfront nem lesz megváltó, marad a hőség, azonban a Dunántúlon sokat javíthat hőérzetünkön a megélénkülő, néhol megerősödő szél. Egy árnyalatnyival visszafogottabb lesz a felmelegedés, ez pedig elengedő lehet ahhoz, hogy a maximum-hőmérsékleti rekordok sorozatának vége szakadjon.

HungaroMet: 2024. július 15. 15:02

Rekordközelben

Kedden még tovább forrósodik a levegő, hiszen délkeleten akár 41 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Emellett szórványosan valószínű zápor, zivatar. Szerdán az ország északi, északnyugati felén mérséklődik a forróság, de délkeleten még továbbra is 40 fok közelében alakulhat a csúcsérték. A hét második felére utóbbi tájakon is néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.

HungaroMet: 2024. július 14. 16:45

Izzasztó a helyzet

A forróság még nem csillapodik, de hétfőn már kevesebb helyen várható zápor, zivatar. Markáns változás nincs a láthatáron, de a hét második felében kissé visszább eshet a hőmérséklet.

Cikkek száma: