2018. február 20. kedd
Riasztás
2018. február 20. kedd
2018. február 21. szerda

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.02.21. szerda éjfélig

TOVÁBBI HAVAZÁS, FŐKÉNT KELETEN VEGYES CSAPADÉK

Reggelig további kb. 2-10 cm friss hó várható, a legtöbb a Duna-Tisza közére becsülhető. Az Alföld keleti felén a hó mellett havas eső, eső, kis eséllyel esetleg ónos eső is lehet.

Szerdán napközben az Alpokalján (főként Vas, Zala megye) végig havazás lesz a jellemző, másutt a hó mellett síkvidéken havas eső, főként keleten eső is valószínű. Estétől ismét egyre inkább mindenütt a hó lesz a jellemző. Késő délutántól az ország északkeleti harmadán fokozatosan megszűnik a csapadék. Szerda reggeltől késő estig a Dunántúlon és a középső megyékben további 1-8 cm friss hó várható, délnyugaton a nagyobb mennyiséggel. Síkvidéken napközben a lehulló hó a legtöbb helyen olvadni fog. Napközben északkeleten sívidéken a 0 fok fölötti hőmérséklet miatt számottevő friss hóréteg nem valószínű.

A Nyugat-Dunántúlon (főként Vas és Zala megyében) hajnaltól a 45 km/h körüli széllökések gyenge hófúvást okozhatnak. Szerda délutántól az Északi-középhegység magasabb részein is előfordulhat gyenge hófúvás.

2018.02.20. 21:57 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. február 20. 22:18 (21:18  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.