2024. július 18. csütörtök
Csapadékintenzitás

Ezen a felületen csapadékintenzitás adatok tölthetők le tervezési és méretezési (racionális módszertan lapján történő csapadékvízhozam számításhoz) feladatok kiszolgálása céljából. Az itt letölthető ip - mértékadó intenzitás értékek a 100 automata mérőhelyre vonatkozóan az 1998-2023 időszak automata mérései alapján lettek meghatározva.

A tervezés helyszínének megadását követően (amely történhet EOV, illetve fi-lambda koordináta párok magadásával is), a térképen piros színnel megjelenik a földrajzi koordináták által kijelölt pont piros színnel. Tájékoztatásként a legközelebbi állomás kék színnel, további 4 legközelebbi mérőhely pedig zöld színnel jelenik meg a térképen. A rendszer automatikusan a legközelebbi mérőállomás adatait adja meg, de a legördülő listából, vagy az állomást jelölő karikára kattintva további mérőállomások adatai is lekérdezhetőek, letölthetőek (PDF és Excelbe importálható, CSV formátumokban). Tervezői igényekre reagálva kétféle mértékegységeben kifejezve: mm/h és l/(s × ha)-ban is letölthető a tervezési értékek táblázata.

Ajánlott böngésző: Google Chrome, Firefox.Jelmagyarázat

Mérőállomás

Keresett ponthoz közeli állomás

Kiválasztott állomás

Keresett pont

Az ingyenes tervezői adatszolgáltatás biztosításához a szükséges fejlesztést az Országos Vízügyi Főigazgatóság (Települési Vízgazdálkodási Osztály) megbízásából a Magyar Mérnöki Kamara (Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozat) szakmai közreműködésével a HungaroMet Nonprofit Zrt. készítette.