2024. március 29. péntek
Honlap újdonságok

HungaroMet: 2016. december 21. 10:00

Jobb települési előrejelzés, több mérési adat

Az OMSZ közel öt éve újította meg az állampolgárok teljeskörű meteorológiai tájékoztatását célzó internetes honlapját. Az elmúlt évek alatt – figyelembe véve a meteorológiai szakma fejlődését, és a felhasználók igényeit – sok honlap újdonsággal gazdagodott, szépült a met.hu portál. Természetesen a jövőben még több hiteles mérései adattal, időjárási észleléssel, pontosabb és hosszabb időszakra szóló veszélyjelzéssel, előrejelzéssel, valamint éghajlati és levegőkörnyezeti tájékoztatással, meteorológiai hírekkel, tanulmányokkal szeretnénk megörvendeztetni honlapunk látogatóit.

Tervezett fejlesztéseink egyik fontos állomásához érkeztünk, amikor – karácsonyi ajándékként – az ez évi újításinkat közzétesszük az Aktuális időjárás és az Előrejelzés oldalon.

Többek között megújítottuk a több mint 3000 magyarországi települést érintő előrejelzést, ami a világ elismerten legjobb időjárási modelljeire, illetve az előrejelző szakember tapasztalatára és Magyarország klimatológiai sajátosságaira támaszkodva készül, akár napjában többször is frissítve.

Az aktuális időjáráshoz kapcsolódó, tízpercenként frissülő mérések (radar, hőmérséklet, csapadék, szél, stb.) megjelenítése is változott. A sokkal több mérési adatot ábrázoló térképek teljes képernyős változatban is megtekinthetők.


Kapcsolódó oldalak
:


Hőmérséklet térkép részletes mért adatokkal


Időjárási radar méréséből számolt csapadékintenzitás térkép


Pontosabb települési előrejelzés napi maximum és minimum hőmérséklettel