2018. június 19. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.06.20. szerda éjfélig

Ma délután nagyobb valószínűséggel a középső országrészben alakulhat ki zivatar. Elsősorban a Dél-Alföldön egy-egy intenzívebb zivatar is előfordulhat. Az éjszaka első felében még néhol egy-egy záport villámlás kísérhet. Szerdán leginkább az ország déli részén számíthatunk elszórtan zivatarok kialakulására, melyek közül az intenzívebb zivatarok a Dél-Dunántúlon fordulhatnak elő. Egy-egy erőteljesebb zivatart ma és holnap is lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (> 20-25 mm) és szélerősödés (50-75 km/h) kísérhet.

2018.06.19. 09:31 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. június 19. 09:38 (07:38  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.