2018. április 22. vasárnap
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.04.23. hétfő éjfélig

Ma délután, kora este északkeleten és nyugaton (főként a határhoz közeli területeken) egy-egy zivatar kialakulhat viharos (55-70 km/h) szél kíséretében. Északkeleten esetleges zivatar környezetében jégeső (1 cm körüli átmérővel) előfordulhat.

Hétfőn délutántól, éjfélig elszórtan valószínű zivatarok kialakulása, nagyobb számban az Északi-középhegység térségében, az ország északi felében. Zivatarok környezetében viharos (60-80 km/h) szél illetve néhol jégeső (1-2 cm körüli átmérővel) és intenzív csapadék (10-25 mm) is kialakulhat.

2018.04.22. 09:45 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. április 22. 09:58 (07:58  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.