2018. május 20. vasárnap
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.05.21. hétfő éjfélig

Vasárnap nem valószínű veszélyes időjárási jelenség.

Hétfőn a déli óráktól elsősorban az ország délkeleti, keleti harmadán számíthatunk zivatarokra, amelyeket viharos széllökés (>60-70 km/h), lokálisan jelentős csapadék (15-25 mm, egy-két helyen >25 mm), és jégeső (<2 cm átmérő) kísérhet.

2018.05.20. 18:46 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. május 20. 18:52 (16:52  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.