2017. május 30. kedd
Elemzések, szöveges előrejelzések

OMSZ: 2017. május 29. 16:00

Meleg, nyári idő

Az elmúlt napok napos, az átlagosnak megfelelő hőmérsékletű időjárása kedvező feltételeket teremtett a gyümölcsök éréséhez, a kukorica, napraforgó, gabona-félék fejlődéséhez. A folytatásban is marad a jó idő. Szerdától egy hullámzó frontrendszer okoz kissé változékony időjárást szórványosan, majd csütörtöktől főként délen záporokkal, zivatarokkal. A hét közepéig folytatódik a melegedés, és utána is csak néhány fokkal esik vissza a hőmérséklet.

OMSZ: 2017. május 25. 16:02

Közeledik a június - jön a nyár

A zivataros napok után szombatig még egy-egy futó zápor előfordulhat, de alapvetően napos, száraz, egyre melegebb időre számíthatunk. A jövő héten a maximum hőmérsékletek többfelé elérik majd a 30 Celsius fokot. Kedvezőek lesznek a feltételek a mezőgazdasági munkákhoz, a növények fejlődéséhez, a szálastakarmány betakarításhoz.

OMSZ: 2017. május 22. 16:04

Záporok, zivatarok teszik változatossá időjárásunkat

A hétvégén átvonult hidegfronthoz kötődően a Dunántúl északi felén több, máshol kevesebb csapadék hullott záporokból, zivatarokból, a Tiszántúl nagy részén pedig egyáltalán nem esett az elmúlt egy hétben. A Kárpát-medencét kitöltő labilis rétegződésű levegőből adódóan a folytatásban is záporokra, zivatarokra kell számítani, kedden és szerdán helyenként heves zivatarok és felhőszakadások is várhatók.

OMSZ: 2017. május 18. 16:31

Ízelítő a nyárból

Átmenetileg megnyugszik az időjárásunk, majd a hétvégén némileg változékonyabbra fordul. A kinti munkálatokat szombat délutántól zavarhatják záporok, zivatarok, majd vasárnapra ismét csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet és az egyre magasabban delelő Nap, igazi nyári hangulatot fog eredményezni az időjárásunkban.

OMSZ: 2017. május 15. 14:39

Szerdától nyugodt idő az akácvirágzáshoz

A zivataros napoknak keddel bezárólag egyelőre vége: szerdától nyugodt, mérsékelten meleg idő várható, mely kedvező a mezőgazdasági munkákra, a növények fejlődésére, az akác hordásra, a szálastakarmány betakarításra. Vasárnaptól valószínű majd újabb csapadék.

OMSZ: 2017. május 11. 11:58

Májusi eső

Az utóbbi pár nap inkább emlékeztetett március elejére, mint a májusban megszokott időjárásra; bár ebben az időszakban sem példa nélküli, hogy reggelente átmeneti fagy jelentkezik, de közel sem mondható általánosnak. A folytatás kevésbé lesz barátságtalan, de továbbra is a változékonyság fogja jellemezni az időjárást, legalábbis a hétvégén, helyenként igen sok csapadék hullására kell számítani.

OMSZ: 2017. május 8. 16:09

Ismét fagyveszély

Az elmúlt napok csapadékos időjárására nagy szüksége volt a földeknek, bár helyenként a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék villámárvizekhez vezetett, a Bükk déli előterében pedig belvizes területek is megjelentek. A hét első napjaiban hidegfrontok alakítják az időjárást, csökken a csapadékhajlam, csak szórványosan lesznek záporok, viszont átmeneti, de jelentős lehűléssel kell számolni.

OMSZ: 2017. május 4. 14:57

Májusi eső aranyat ér

A következő napokban ebből az aranyból fogunk kapni bőven, és ehhez egyelőre meleg idő is társul majd. A növényeknek kedvező meleg, nedves időjárás viszont kedvez a kártevők és a gombabetegségek szaporodásához is. A jövő hét elején aztán pár napra lehűl az idő, és a jövő hét közepén sajnos ismét hajnali fagyokra kell majd figyelni a jelenlegi számítások szerint.

OMSZ: 2017. május 1. 17:00

Ideális nevelő idő várható a héten

Meleg, többször csapadékos idő valószínű az előttünk álló időszakban, mely jó nevelő időnek ígérkezik a növények számára. De ami kedvező a növényeknek, az kedvez a kártevők és a gombabetegségek szaporodásának is.

OMSZ: 2017. április 27. 14:01

Változékony időjárás

A hét első felének időjárása akár sokakkal el is feledtette volna a múlt heti meglehetősen mostoha időt, de a károkról érkező folyamatos jelentések sajnos még sokáig fognak minket emlékeztetni erre a rendkívüli tavaszi anomáliára. A hét végére várható változékony időjárás ismét meg fogja mutatni, hogy a légkör bizony meglehetősen változatossá tudja tenni az életünket.

Cikkek száma: