2017. november 19. vasárnap
Elemzések, szöveges előrejelzések

OMSZ: 2017. november 13. 14:34

Lehűlő idő, sáros talaj

A héten a frontos kezdet után megnyugszik időjárásunk, keddtől számottevő csapadék már nem várható. A szél szerdától mérséklődik, így nagy területen várható a hét közepén fagy. Péntektől több lesz a felhő, megszűnnek a fagyok, a hét végére pedig újabb csapadék érkezhet.

OMSZ: 2017. november 6. 12:34

Változékony, de enyhe időben lehet dolgozni a földeken

Az ország nagy részén a hét elején is folytatódik a hétvégét is jellemző, száraz, csendes őszi idő, csak a nyugati, délnyugati országrész időjárására lesz hatással egy tőlünk délnyugatra örvénylő ciklon, amely arrafelé felhős, esős időt okoz. Szerdától mindenütt változékonyabbra fordul az idő, de nagyobb mennyiségű csapadék a jelenlegi számítások szerint csak vasárnap valószínű. Jellemzően az átlagosnál enyhébb időre van kilátás.

OMSZ: 2017. október 30. 17:03

Szárazabb idő az őszi munkákra

A viharos hétvége után a folytatásban már nyugodtabb időre számíthatunk, bár frontok a héten is érkeznek, de nagyobb csapadékot nem, inkább csak szelet hoznak. A hét első felében többfelé várható reggelre fagy, de országos, komolyabb fagy egyelőre nem látszik. A hét második felében kissé emelkedik majd a hőmérséklet, így többnyire ideális időben lehet végezni az őszi talajmunkákat, a gyomirtást és a regulátoros kezelést viszont a szél zavarhatja.

OMSZ: 2017. október 23. 18:24

Nagy eső áztatta a földeket

Az esős idő után lassan megnyugszik a légkör térségünkben, majd a hét végére ismét változékonyabbra fordul az idő és a hét közepi enyhülés után akkor jelentős lehűlés is valószínű.

OMSZ: 2017. október 16. 14:26

Folytatódik a mezőgazdasági munkáknak kedvező időjárás

A múlt hét első felében helyenként még előfordultak kisebb esők, gyenge záporok, csütörtöktől viszont már mindenütt száraz időben lehetett haladni a munkákkal. Időjárásunkat a következő napokban is anticiklon alakítja, ezért marad a száraz, napos idő. Éjszakánként párássá válik a levegő, egyre többfelé képződik köd, ami a délelőtt folyamán északkeleten egyre lassabban oszlik fel. Időjárási frontok csak a hétvégén érik el térségünket, addig számottevő változás nem várható, csak a ködhajlam növekedésével kell számolni.

OMSZ: 2017. október 9. 16:00

Többnyire száraz időben lehet végezni a mezőgazdasági munkákat

Az elmúlt napokban csak kevés csapadék hullott, főként az ország nyugati felén, és a száraz időjárás folytatódik az előttünk álló héten is. Bár több időjárási front is érinti a Kárpát-medencét, ezekből főként a hét első felében lehet helyenként kisebb esőkre, záporokra számítani, de az egész országot érintő, nagyobb csapadék nem valószínű. Folytatódik a csendes, őszi idő a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékletekkel.

OMSZ: 2017. október 2. 16:25

Változékonyabbra fordul az idő

Az elmúlt napokban egy nagy kiterjedésű anticiklon hatásának köszönhetően napos, száraz időben lehetett folytatni a mezőgazdasági munkákat. Keddtől azonban változik az időjárás, a héten ismét több időjárási front vonul át térségünk fölött, ezért változékonyabbra fordul az idő, csapadékra is számítani lehet, de nagy mennyiség az ország nagy részén nem valószínű.

OMSZ: 2017. szeptember 29. 08:36

Száraz hó vége

Továbbra is a tőlünk északkeletre található anticiklon alakítja az időjárásunkat, aminek hatására folytatódik a száraz enyhének mondható időjárás. A jövő hét elején várható a következő, változékonyabb időjárást generáló rendszer érkezése, addig érdemes minden olyan mezőgazdasági munkát elvégezni, aminek kedvez ez az eseménytelen időjárás.

OMSZ: 2017. szeptember 25. 14:50

Szárazabb időben lehet folytatni a mezőgazdasági munkákat

Az időjárásunkra napok óta hatással lévő légörvény lassan nyugat, északnyugat felé távozik térségünkből, illetve jelentősen veszít erejéből, és a hét nagy részében egy Észak-Európa fölött elhelyezkedő, nagy kiterjedésű anticiklon alakítja időjárásunkat. Ezért szárazabb, eleinte kicsit melegebb időben lesz részünk, bár a hét második felében ismét lehűlés veszi kezdetét.

OMSZ: 2017. szeptember 21. 15:30

Október szeptemberben

Ha az ember az időjárásból indulna ki, a nappalok hosszát leszámítva, az időjárás szinte minden eleme inkább emlékeztet az október második felére, mit szeptemberre. Egyelőre a vénasszonyok nyarának nyoma sincs a térségünkben, de jelen számításaink szerint nem zárhatjuk ki, sőt elég valószínű, hogy a jövő hét már jobban fog kedvezni a betakarításokhoz.

Cikkek száma: