2018. május 26. szombat
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.05.26. szombat éjfélig

Az éjszaka folyamán a Duna-Tisza közén és a délkeleti megyékben a legvalószínűbb, hogy egy-egy zivatar kialakuljon.

Szombaton elszórtan számíthatunk zivatarokra, amelyek legkisebb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon fordulhatnak elő. A felhőszakadás (>25-30 mm csapadék) mellett az intenzívebb zivatarokat viharos széllökés (>55-70 km/h) és jégeső (ált. 1-2 cm körüli átmérő) kísérheti.

2018.05.25. 22:13 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. május 25. 22:18 (20:18  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.