2017. október 22. vasárnap
Riasztás
Balmazújvárosi járás
Nincs érvényben riasztás
2017. október 22. vasárnap

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.10.22. vasárnap éjfélig

KÖD: Éjjel az ország északi részén ismét ködfoltok képződnek, de tartósabban - a reggeli, délelőtti órákig - ködös tájak már csak a nyugati és északkeleti megyékben lehetnek.

KIADÓS ESŐ: Vasárnap délután a Dunántúlon elered az eső, majd a csapadékzóna fokozatosan kelet, északkelet felé halad. Vasárnap éjfélig még csak a Dunántúl nyugati, délnyugati részein eshet 20 mm-t meghaladó eső. Ezt követően éjszaka, illetve hétfő napközben már nagy területen - legkisebb eséllyel északnyugaton és délkeleten - haladhatja meg a napi összeg az akár 30-50 mm-t is. Megj.:(Intenzív csapadékgócban kis eséllyel villámlás is előfordulhat.)

2017.10.21. 22:39 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2017. október 21. 22:44 (20:44  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.