2018. január 20. szombat
Riasztás
Szigetvári járás
Nincs érvényben riasztás

2018. január 20. szombat
2018. január 21. vasárnap

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.01.21. vasárnap éjfélig

Vasárnap kora reggeltől nyugat felől egyre több helyen kezdődik csapadék (legkisebb mennyiségben várhatóan az Alpokalján és a Tiszántúlon). Ennek zöme hó formájában hullik, de a déli országrészben és keleten főként délelőtt - havas eső, esetleg eső is lehet. A fagypont körüli hőmérséklet miatt a várható hóréteg vastagsága igen bizonytalan. Sík vidéken legjobb eséllyel a középső országrészben, különösen annak északi felén alakulhat ki lepel-5 cm-es réteg. A kissé magasabban (2-300 m felett) fekvő vidékeken azonban akár 5-10 cm, a Pilis, Budai-hg. és a Börzsöny egyes részein 10 cm-t kissé meghaladó friss hóvastagság sem zárható ki.

2018.01.20. 19:15 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. január 20. 19:18 (18:18  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.