2017. június 27. kedd
Riasztás
Balatonalmádi járás
Nincs érvényben riasztás
2017. június 27. kedd
2017. június 28. szerda

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.06.28. szerda éjfélig

HŐSÉG: Ma az északi hegyvidék kivételével szinte mindenütt meghaladja a 25 fokot a napi középhőmérséklet. Szerdán tovább fokozódik a hőség; sokfelé 25, az Alföld nagyobb részén és a Dél-Dunántúlon, a magasabb éjszakai hőmérséklet miatt pedig a Kisalföldön is 27 fok felett alakul a középhőmérséklet. A Dél-Alföld egyes részein 29 fokot meghaladó középérték is várható.

ZIVATAR: Szerdán az Alpokalján és az Észak-Alföldön, Északi-középhegység térségében alakulhat ki néhol zivatar, várhatóan heves kísérőjelenségek nélkül.

SZÉL: Szerda napközben a délies szelet a Dunántúl északnyugati részén viharos lökések kísérhetik.

2017.06.27. 09:56 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2017. június 27. 10:48 (08:48  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

Riasztás