2017. december 13. szerda
Riasztás
Dombóvári járás
Nincs érvényben riasztás

2017. december 13. szerda

2017. december 14. csütörtök

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.12.14. csütörtök éjfélig

Csütörtökre virradó éjszaka több helyen romlanak a látási viszonyok, helyenként (elsősorban a középső és az északi országrészben) sűrű köd is képződik, esetleg ónos szitálás is előfordul. Csütörtök reggelre, délelőttre a látástávolság javulása lesz a jellemző. Délelőttre az Alföld északi peremére, Északi-középhegység térségére szorulhat vissza a köd.

A Dunántúlon - főként annak északnyugati részén csütörtökön a délelőtti órákig a délnyugati szél helyenként viharossá fokozódik (~60-70 km/h).

Csütörtökön a késő délutáni órákban délnyugaton az eső, zápor mellett esetleg zivatar is kialakulhat.

2017.12.13. 21:30 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2017. december 13. 21:32 (20:32  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.