2017. december 13. szerda
Riasztás

2017. december 13. szerda

2017. december 14. csütörtök

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.12.14. csütörtök éjfélig

Csütörtökre virradó éjszaka több helyen romlanak a látási viszonyok, helyenként (elsősorban a középső és az északi országrészben) sűrű köd is képződik, esetleg ónos szitálás is előfordul. Csütörtök reggelre, délelőttre a látástávolság javulása lesz a jellemző. Délelőttre az Alföld északi peremére, Északi-középhegység térségére szorulhat vissza a köd.

A Dunántúlon - főként annak északnyugati részén csütörtökön a délelőtti órákig a délnyugati szél helyenként viharossá fokozódik (~60-70 km/h).

Csütörtökön a késő délutáni órákban délnyugaton az eső, zápor mellett esetleg zivatar is kialakulhat.

2017.12.13. 21:30 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2017. december 13. 21:32 (20:32  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.