2017. december 17. vasárnap
Figyelmeztető előrejelzés mára

Riasztás

2017. december 18. hétfő

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.12.18. hétfő éjfélig

SŰRŰ KÖD: Ma kora délelőtt főként az Alföld középső tájain, az Északi-középhegység nyugati felén, illetve a Dunántúl délnyugati részén több helyen rosszak lehetnek a látási viszonyok a sűrű, zúzmarás köd miatt, melyben ónos szitálás kialakulhat. Napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok. Éjjel azonban hétfőre virradóan ismét zúzmarás köd képződik több helyen - főleg Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén megye nyugati részén és az Alföldön. A zúzmarás ködben ónos szitálás előfordulhat.

HAVAZÁS Éjszaka a megközelítő hidegcsepp miatt a Dunántúlon, hétfőn jellemzően az ország középső tájain kisebb havazás várható, melynek során lepel-2cm hóréteg alakulhat ki.

2017.12.17. 09:48 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2017. december 17. 09:52 (08:52  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.