2024. április 26. péntek
Hírek

HungaroMet: 2016. március 17. 10:00

RCMTéR projekt eseményei

Két fontos eseménnyel zárult az RCMTéR – „A sugárzási kényszer változásán alapuló új éghajlati szcenáriók a Kárpát-medence térségére” című projekt: február 19-én rendeztük meg második konzultációs workshopunkat a klímamodell-eredmények felhasználásával kapcsolatos kihívásokról, illetve február 29-én tartottuk a projekt sajtónyilvános záró eseményét.

Az Európai Gazdasági Térség támogatásával és az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) koordinálásával megvalósuló projekt 2014 decemberében indult, s a hazánkban várható éghajlatváltozás hatásainak kutatásához szolgáltat klímamodell eredményeken alapuló meteorológiai információkat a Nemzeti Alkalmazkodási Térinformatikai Rendszer (NATéR) számára. A projekt célkitűzéseit az ELTE Meteorológiai Tanszéke és az OMSZ közösen valósította meg 2016. február 29-éig.

A zárórendezvénnyel egyidőben elkészült a projekt második hírlevele, melyben az eredmények bemutatására koncentrálunk, illetve elérhetővé vált az ALADIN-Climate és a RegCM regionális klímamodellek validációs eredményeit bemutató beszámoló.

A projekt hivatalos honlapja: rcmter.met.hu

Kapcsolódó dokumentumok:

  • Hírlevél (PDF)
  • Validációs eredményeket összegző beszámoló (PDF)
  • Workshopról készült összefoglaló, program, előadások (honlap)
  • Zárórendezvényről készült összefoglaló, program, előadások (honlap)