2024. április 26. péntek
Hírek

HungaroMet: 2016. február 11. 08:29

RCMTéR projekt második workshopja

Az RCMTéR – „A sugárzási kényszer változásán alapuló új éghajlati szcenáriók a Kárpát-medence térségére” projekt második alkalommal szervez konzultációs workshopot a klímaváltozás hatását vizsgáló szakemberek és a projekt eredményei iránt érdeklődők számára. A rendezvény 2016. február 19-én, pénteken kerül megrendezésre az Országos Meteorológiai Szolgálat központjában.

Program [pdf: 67 KB]

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vezetésével és az Európai Gazdasági Térség támogatásával megvalósuló projekt 2014 decemberében indult, s a hazánkban várható éghajlatváltozás hatásainak megismeréséhez szolgáltat klímamodell eredményeken alapuló részletes meteorológiai információkat a Nemzeti Alkalmazkodási Térinformatikai Rendszer (NATéR) számára. A projekt célkitűzéseit az Eötvös Loránd Tudományegyetem Meteorológiai Tanszéke és az OMSZ közösen valósítja meg 2016. február végéig.

A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a klímamodell-eredmények felhasználásával és értelmezésével kapcsolatos tapasztalatcserére a hatások vizsgálatával foglalkozó kutatók, a projekt eredményei iránt érdeklődők, valamint a meteorológus szakemberek számára. A workshop párhuzamos szekcióiban a felhasználás során felmerülő kérdések és kihívások kerülnek megvitatásra.

Az esemény részletes programját és a további információkat a meghívó tartalmazza. A workshopra és az azt követő állófogadásra minden érdeklődőt várunk. Részvételi szándékát szíveskedjen jelezni a sabitz.j@met.hu e-mail címen február 15-én 10:00 óráig!

Bővebb információért látogasson el a projekt hivatalos honlapjára: rcmter.met.hu