2017. augusztus 20. vasárnap
Riasztás
Budapest
Nincs érvényben riasztás
2017. augusztus 20. vasárnap

2017. augusztus 21. hétfő

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.08.20. vasárnap éjfélig

Ma az ország keleti felén is megszűnik a kánikula.

Napközben a Dunától keletre a csendesebb, tartós eső mellett helyenként dörgés-villámlás (zivatar) előfordulhat szélerősödés (~ 60 km/h) kíséretében. Heves zivatar (nagy jég, károkozó szél) nem valószínű. Intenzív zápor vagy zivatar környezetében a délutáni órákban Tiszántúlon, az esti órákban annak az északkeleti részén lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (25-35 mm) hullhat.

Főként a Duna-Tisza köze északi felén az Északi-középhegység nyugati felében területi átlagban 20 mm felett alakulnak a csapadékösszegek.

Várhatóan délutántól estig a középső országrészben (Fejér, Komárom, illetve Pest megye egyes részein) jellemzőbbek lehetnek az erős (45-60 km/h) széllökések északnyugati irányból.

Hétfőn kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

2017.08.20. 09:40 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2017. augusztus 20. 10:08 (08:08  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

Riasztás