2016. május 29. vasárnap
Riasztás

Riasztás

2016. május 29. vasárnap

2016. május 30. hétfő

Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2016.05.29. vasárnap éjfélig

Az ország döntő részén vasárnap estig veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Este HEVES ZIVATAR, FELHŐSZAKADÁS:

Estétől a Dunántúlon és a középső országrészben jelentősen labilizálódik a légkör. A valószínűbb forgatókönyv szerint dél, délnyugat felől intenzív zivatarok alakulnak ki a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén is. Késő este, éjjel a zivatarok akár rendszert is alkothatnak. Heves zivatar is lehet az említett területeken, amelyekhez felhőszakadás 20-40 mm eső), nagyobb méretű jég (> 2 cm) és kis eséllyel károkozó szélroham társulhat. A keleti országrész ma még nagy valószínűséggel kimarad a fent említett eseményekből.

2016.05.29. 06:00 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2016. május 29. 06:04 (04:04  UTC)
[iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

Riasztás