2017. december 14. csütörtök
Riasztás

2017. december 14. csütörtök
2017. december 15. péntek

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.12.14. csütörtök éjfélig

Eleinte általában az ország keleti felén és a középső országrészben még több helyen ködre, korlátozott látási viszonyokra lehet számítani. Reggel, délelőtt leginkább az Alföld északi peremén, Északi-középhegységben, illetve az északi megyékben általában a felhőben lévő dombvidéki, hegyvidéki területeken lehet sűrű köd, zúzmarás köd. Néhol ónos szitálás is előfordul. Délután északon, északkeleten is javulnak a látási viszonyok, felszakad az alacsony szintű felhőtakaró. Késő estétől északon helyenként ismét sűrű köd képződhet.

A Dunántúl északnyugati részén a reggeli, kora délelőtti órákban helyenként viharossá fokozódhat a délnyugati irányú szél.

Késő délután, este délnyugaton, délen az eső, zápor mellett esetleg zivatar is kialakulhat.

2017.12.14. 05:35 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2017. december 14. 05:42 (04:42  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.