2016. július 28. csütörtök
Riasztás
2016. július 28. csütörtök

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2016.07.28. csütörtök éjfélig

Hajnalig az ország nyugati harmadán lehet nagyobb számban előforduló zivatarokra számítani (de gyakorlatilag bárhol kialakulhatnak). Csütörtökön napközben a középső és a keleti országrészben van nagyobb esély kiterjedtebb zivatartevékenységre.

A felhők lassú áthelyeződése miatt főként a lokálisan, rövid idő alatt lehulló nagy (20-60 mm) csapadék lesz a jellemző kísérőjelenség, de néhol jégeső és viharos széllökés is előfordulhat.

2016.07.27. 22:45 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2016. július 27. 22:42 (20:42  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai
Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

Riasztás