2024. április 29. hétfő
Hírek

HungaroMet: 2024. április 15. 09:45

A HungaroMettel is találkozhatnak a Föld Fesztiválon a Fővárosi Állat- és Növénykertben

2024. április 20-án és 21-én a Föld napja alkalmából a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. is részt vesz a Fővárosi Állat -és Növénykert Föld Fesztivál rendezvényén.

Munkatársaink három sátorban várják változatos környezetvédelmi és meteorológiai programokkal a látogatókat:

„Játék az elemekkel avagy barangolás a meteorológia világában"

A HungaroMet meteorológiai standján megismerkedhetsz a legfontosabb meteorológiai elemekkel, amelyeket nap mint nap a bőrödön érezhetsz és bekúsznak mindennapi életedbe is. Fókuszba kerül a hőmérséklet, a csapadék, a szél és a sugárzás. Vajon mennyit tudsz róluk? Hogyan mérjük ezeket az elemeket? Hogyan jelenik meg a meteorológia szakterületein? Hogyan hat a szervezetünkre?  A téma hatalmas és szerteágazó, de mi a mélyére ásunk az ismereteknek, ha ellátogatsz hozzánk.


„Komposztáljunk együtt!”

Miért fontos a komposztálás? Mit tehetünk és mit ne tegyünk a komposztálóba? Milyen a megfelelően kialakított és működtetett komposztáló? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz a HungaroMet „Komposztáljunk együtt!” standjánál. A hozzánk látogatók játékos formában ismerkedhetnek meg a komposztálás rejtelmeivel és a komposztálható anyagokkal.


„Ökocímkével könnyebb a zöld választás”

Hallottál már az ökocímkéről? Felismered a jelet? Gyere és ismerd meg velünk az uniós ökocímke, valamint a környezetbarát termék logóját, hogy a következő bevásárlásnál már te segíthess szüleidnek a választásban!


„Mit tehetünk mi a levegőtisztaság-védelméért a mindennapokban?”

Magyarország első környezetvédelmi LIFE integrált projektje, a HungAIRy célja a levegőminőség javítása Magyarország 10 településén. Mit tehetünk MI a levegőtisztaság-védelméért a mindennapokban? Miért fontos a tiszta levegő, milyen hatással van szervezetünkre, egészségünkre? A légszennyezést, és annak csökkentési lehetőségeit járjuk körbe játékos feladatok, tesztek segítségével.


A Föld Fesztivál további programkínálatáról a Föld fesztivál | Állatkert Budapest szívében (zoobudapest.com) honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.