2024. április 19. péntek
Hírek

HungaroMet: 2021. december 9. 14:00

IDŐJÁRÁS folyóirat: bibliográfia és online elérhetőség

Az IDŐJÁRÁS folyóiratot 1897-ben alapították, így idén ünnepeljük 125 éves fennállását. Ennek tiszteletére hiánypótló fejlesztések történtek: elkészült a folyóirat internetes keresőfelülettel rendelkező bibliográfiája, és teljessé vált a folyóirat digitális archívuma is.

Az új bibliográfia több, mint négyezer tételből áll, mely a 125 év alatt született tudományos dolgozatok adatait tartalmazza. Ezt az adatbázist összekapcsoltuk a folyóirat digitalizált és kereshető állományával (pdf), melyet 2017-ben az MTA Könyvtár által szervezett ingyenes digitalizáló akció keretében kapott meg az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A bibliográfia ablakban szerzőre, címre (címrészletre) és évfolyamra lehet keresni. A megkapott találatokra kattintva a keresett cikket tartalmazó konkrét kiadvány jelenik meg, melyben az oldalszám alapján könnyedén elérhető a tényleges írás.

A mostantól elérhető keresőfelület, valamint a teljes és könnyen kezelhető digitális adatbázis reményeink szerint megkönnyítik a kutatók munkáját, és még népszerűbbé teszik a nagy múltú IDŐJÁRÁS folyóiratot!


Elkészült az IDŐJÁRÁS folyóirat internetes keresőfelülettel rendelkező bibliográfiája