2024. március 28. csütörtök
Hírek

HungaroMet: 2021. október 28. 20:21

47. Meteorológiai Tudományos Nap – 2021. november 18.

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében a Magyar Tudományos Akadémia Földtudományok Osztálya Meteorológiai Tudományos Bizottsága 2021. november 18-án rendezi a 47. Meteorológiai Tudományos Napot, aminek témája: Globális éghajlati trendek, hazai kutatási kihívások.

Meghívó [pdf: 521 KB]

A 47. Meteorológiai Tudományos Nap témája az IPCC (Éghajlatváltozási Kormányközi Testület) hatodik éghajlati értékelő jelentésének (AR6) megjelenésére reflektál. A programban bemutatásra kerülnek a legújabb jelentés fontosabb üzenetei és az IPCC jelentés mintájára készülő hazai értékelő jelentés állapota. Megvitatásra kerül, hogy a globális trendek és a Kárpát-medencét érintő regionális változások, illetve azoknak a mind pontosabb becslése milyen kutatási kihívások elé állítja a hazai tudományos közösséget. Nyilvánvaló, hogy az éghajlatváltozás hatásai minden szektorban érzékelhetők. A sikeres alkalmazkodáshoz elengedhetetlen az éghajlati információk használata, ezért a rendezvényen teret kapnak az éghajlati információkon alapuló legfrissebb hatásvizsgálati eredmények is.

Az esemény élő közvetítése a Magyar Tudomány ÜnnepeNagyterem nevű csatornán követhető.

A felvétel a későbbiekben az MTA YouTube-csatornáján tekinthető meg.

A járványhelyzet miatt csak korlátozott számú közönség helyszíni fogadására van mód, a személyes részvétel lehetősége a későbbiekben módosulhat.

A rendezvény látogatása védettségi igazolványhoz és előzetes regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni a fold_regisztracio_2@titkarsag.mta.hu címre küldött levélben 2021. november 16-ig lehet.

A hatályos szabályozás szerint a Székház rendezvénytermeiben az egészségügyi védőmaszk használata kötelező.

A részletes program a mellékelt meghívóban található.


Kapcsolódó oldalak
: