2024. március 28. csütörtök
Hírek

HungaroMet: 2020. július 13. 15:10

Kis-Kovács Gábor, Paulik Szabina és Radóczyné Oth Krisztina kollégánk kitüntetése

106, saját szakterületén kiváló munkát végző szakember tevékenységét ismerte el dr. Nagy István agrárminiszter a Föld Napja, a Környezetvédelmi világnap és a Pedagógusnap alkalmából tartott kitüntetés-átadó ünnepségen, június 13-án a Pesti Vigadóban. Miniszter Úr Környezetünkért díjat adományozott Kis-Kovács Gábor részére, az OMSZ érdekében kifejtett több évtizedes példaértékű tevékenységért, hazánk emissziós leltárjelentéseinek létrehozásában és összeállításában, fejlesztésében végzett odaadó munkájáért. Környezetünkért Emlékplakettet vehetett át Paulik Szabina a Levegőtisztaság-védelmi Referencia Központ minőségirányítási rendszerének működtetésében nyújtott kiemelkedő teljesítményéért, az OMSZ kötelékében végzett másfél évtizedes lelkiismeretes, példamutató munkájáért. Radóczyné Oth Krisztina, az OMSZ munkatársa Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült a háttérszennyezettség mérésében, valamint a nemzetközi mérési programok végrehajtásában huzamosabb időn át végzett kiemelkedő tevékenységéért.

Elengedhetetlen szakembereink lelkiismeretes, oktató, nevelő és ismeretterjesztő munkája ahhoz, hogy Magyarország és a Kárpát-medence kincseit még sokáig megőrizhessük és csodálhassuk - közölte Nagy István agrárminiszter hétfőn, a Föld Napja, a Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógusnap alkalmából rendezett  ünnepségen.

A tárcavezető szerint a három jeles nap közös ünnepe hidat emel a tudományterületek közé, ráirányítja a figyelmet az oktató-nevelő munka szerepére a környezetvédelemben, és a természeti környezet megóvásában. Hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelten kezeli a természeti értékeink és környezetünk megóvását és nagy  figyelmet fordít a környezeti nevelésre, a természeti értékek bemutatására, illetve a szemléletformálásra.

Nagy István jelezte, hogy az Agrárminisztérium által fenntartott szakképző intézmények 2020. július 1-jétől öt centrumban folytatják tevékenységüket, ezáltal teljes mértékben biztosított az összehangolt munka. A tárcavezető köszönetét fejezte ki a pedagógusoknak, amiért országszerte már két éve újjáéledhetnek az iskola- és óvodakertek az Országos Iskolakert-fejlesztési Program keretében.


Forrás: AM Sajtóiroda


Ez úton is gratulálunk Kis-Kovács Gábor, Paulik Szabina és Radóczyné Oth Krisztina
kitüntetett kollégáinknak!


Oth Krisztina kitüntetése (forrás AM Sajtóiroda)


Paulik Szabina kitüntetése (forrás AM Sajtóiroda)


Kis-Kovács Gábor kitüntetése (forrás AM Sajtóiroda)