2024. április 19. péntek
Hírek

HungaroMet: 2019. szeptember 4. 08:47

OMSZ – Csopa Meteorológiai Estek: Legyél Te is alkalmi levelibéka, avagy derült égből nincs villámcsapás!

Együttműködésben az Országos Meteorológiai Szolgálattal2019 őszén a negyedik évaddal folytatódnak az OMSZ - Csopa Meteorológiai Estek a Csopa Délután programsáv keretében. Az OMSZ munkatársaitól tanulhatunk a mindennapjainkra oly nagy hatást gyakorló időjárásról.
2019. szeptember 11-én, szerdán 17 órakor kezdődik Üveges Zoltán meteorológus "Legyél Te is alkalmi levelibéka, avagy derült égből nincs villámcsapás!" című ismeretterjesztő előadása a Csodák Palotájában.

Előadó: Üveges Zoltán meteorológus (OMSZ)

 

Helyszín: Csodák Palotája (1036 Budapest, Bécsi út 38-44.)

Időpont
: 2019. szeptember 11. 17:00

Kerti sütögetést, hegyi túrázást tervezel, de tanácstalan vagy? Esetleg ért már a szabadban kellemetlen meglepetés az időjárástól? Egy látszólag a semmiből lecsapó vihar, hirtelen feltámadó erős szél tette tönkre a terveidet? Válj magabiztosabbá és tudd meg, hogyan készülj fel, honnan tájékozódj! Hasznos ismeretek azokról a meteorológiai jelenségekről és előrejelzésükről, melyek szabadtéri tevékenységeink végzése közben érzékenyen érinthetnek bennünket.

Üveges Zoltánt, ahogy mondani szokta, apró gyerekkora óta érdekli az időjárás. Mikor kicsi volt, félt a viharoktól; többek között ez vezette el oda, hogy szenvedélyesen követni kezdje az időjárás alakulását, a légköri folyamatokat. Álma akkor vált teljessé, azaz lett hivatásos meteorológus, amikor kis kitérő után 11 éve elvégezte az ELTE meteorológus szakot.


A rendezvényen Csopa bérlettel, napi- vagy kedvezményes délutáni belépőjeggyel lehet részt venni.

Előzetes regisztrációtok@csopa.hu e-mail címen.