2024. március 29. péntek
Hírek

HungaroMet: 2019. július 27. 08:00

Keresd az Országos Meteorológiai Szolgálatot a FEZEN Fesztiválon!

2019. július 24. és 27. között ismét találkozhattok az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársaival a FEZEN fesztiválon.

Nem is gondolnátok, hogy milyen sok zene címében és/vagy szövegében szerepel az időjárás. A zenefelismerő játékunkban ilyen nótákkal találkozhattok. És ha már felismertetek egy-egy dalt, miért ne énekelnétek el? Ezért idén kareoke is lesz a sátrunknál. Ha kiszorultál a zuhanyzóból, itt nyugodtan kieresztheted a hangodat. Ki tudja... lehet, hogy jövőre már a FEZEN valamelyik színpadán nyomod majd. Hidd el, nem leszünk hálátlanok. Bár a barátok elismerő pillantásaival nehéz versenyre kelni, kisebb-nagyobb ajándékokkal igyekszünk emlékezetessé tenni a produkciót.

Ha komolyabb témák is érdekelnek, akkor is bátran keress meg minket. Beszélgessünk az időjárás szeszélyeiről, az előrejelzés nehézségeiről, a klímaváltozás miértjeiről és hatásairól, az időjárás alakításával kapcsolatos összeesküvés elméletekről… vagy bármiről, amit tudni akartál a meteorológiáról, de (eddig) nem merted megkérdezni.

De a legfontosabb, hogy mindig legyetek felkészültek az időjárást illetően, ezért itt minden nap elolvashatjátok a fesztivál területére vonatkozó legfrissebb előrejelzést.

Előrejelzés a FEZEN területére

2019. július 27., szombat

Gyakori, erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk.
Zápor, zivatar már a délelőtti óráktól valószínű, az ismétlődő csapadéktevékenység a késő esti órákig kitarthat.
A csapadék mennyisége lokálisan meghaladhatja 25-30 mm-t.
Szélirány: Délkeleti szél várható. Az 5-15 km/h-s átlagszél mellett 25-40 km/h-s maximális széllökés valószínű.
Zivatarok környezetében a legerősebb széllökések helyenként elérik a 60-80 km/h-t.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 fok körül alakul.


Emellett jól jöhet a „Hogyan éld túl a fesztiválokat” kiadványunk, melyet a standunkon is megtaláltok. Nem árt beszerezni egyet a biztonság kedvéért.

A rendezvény civil korzóján várunk titeket minden nap ébredéstől (kb. déltől) 18 óráig. Idén is keressétek az Országos Meteorológiai Szolgálatot a FEZEN-en!